Delite vsebino z vašimi prijatelji:

 

 

 

Na moji fb strani večkrat objavim kakšno jed, saj rada kuham, zato sem jih nekaj pripravila tudi za našo stran.


Pri nas doma kuhamo vsak dan in se veselimo vsakega domačega obroka. Včasih sva kuhali skupaj z Ano, saj sem jo že od malega navduševala nad pripravljanjem hrane. Zdaj se velikokrat od srca nasmejim vnučkoma, ki vedno sproti povesta, da babi Nataša kuha daleč najboljše in da ji dedi vedno pomaga. David in Dan si največkrat zaželita bučke v omaki in pire krompir. Ker z možem veliko delava doma, imava tudi ta previlegij, da lahko zato vsak dan pripraviva tri obroke, malic vmes pa ne štejem,ha,ha,ha. Ker imava velik vrt, na katerem pridelujeva ekološko zelenjavo in tudi nekaj sadja, lahko rečeva, da sva skoraj samooskrbna. Pa še za Anino družinico kaj ostane.To se nama zdi velika vrednota in bogastvo. Tako pripravljava veliko različnih zelenjavnih jedi, enkrat na teden tudi ribe. Meso se na naših krožnikih zelo redko znajde. Včasih kakšen košček z ekološke kmetije. Kuhava oba skupaj in se zraven tudi zabavava. Sicer pa je sploh mesenje kruha, ki ga pečeva enkrat ali dvakrat na teden, moževo delo. Peka brezglutenskega kruha z drožmi zahteva kar nekaj znanja in spretnosti, ki jo je Dino “naštudiral” v nulo. In jaz samo izbiram moko, vedno malo drugačno mešanico, ostalo prepustim njemu, jaz pa samo nadziram,he,he,he.

Sicer pa poleg veliko zelenjave, za priloge pripravljava krompir, pa kaše, kvinojo, riž in sladek krompir. Zelenjavne jedi so lahko kuhane ali pečene, vedno jih narediva malo drugače. Veliko uporabljava ekološke začimbe in najine shranke domačega drobnjaka, kapucink, portulaka in drugih zdravih dobrot, ki jih shranjujeva v olivno olje. Obožujeva tudi solate, zato so pri nas dnevno na jedilniku, večkrat tudi dvakrat. Uporabljava zdrave maščobe, med katerimi je tudi ekološka rastlinska margarina, konopljino in olivno olje in avokado. Prav avokado ne manjka v najinih smutijih, s katerimi začenjava dan.

V naših letih, ko nam je zdravje še bolj pomembno, sva vedno bolj pozorna tudi na posodo, v kateri se jedi pripravljajo. Veliko ljudi kuha v posodah, iz katerih lahko aluminij prehaja v hrano in naprej v naše telo. Aluminij pa povzroča hude bolezni. Zato pri nas kuhamo in pečemo izključno v francoskih posodah in pekačih Le Creuset. Te visokokvalitetne litoželezne posode in pekači nam dajejo garancijo, da jemo zdravo in varno ter zelo okusno hrano. Pekače, posode in druge kuhinjske pripomočke si ogledujem v trgovinah 1001 dar, v katerih bi lahko ostala več ur, saj imajo stvari, ki me res zanimajo in najdejo mesto v moji kuhinji. Pokukam pa seveda tudi na njihovo spletno stran https://1001dar.si/.

V vseh teh letih smo pri nas doma spoznali, katere so tiste stvari, ki nam v življenju nekaj pomenijo in v katere je vredno vlagati. Ena izmed pomembnih je tudi  zdrava prehrana, zato vse, česar ne pridelamo doma, naročimo na www.prema.si.
Imajo odlično ponudbo ekoloških izdelkov, ki jo sproti dopolnjujejo in pri njih dobiš praktično vse, kar rabiš poleg sveže zelenjave za zdrave obroke. Pa tudi vse, kar rabimo za osebno nego in ekološko čiščenje in pranje. Zato lahko ponudbo podjetja Prema samo toplo priporočam.

 

 


RECEPTI: