Ajdove palačinke s skuto in rdečim zeljem

Objavljeno v: Nataša kuha | 0
Delite vsebino z vašimi prijatelji:

Potrebujemo :

ajdovo moko
kvinojino mleko – kvinojin napitek The bridge (prema.si)
droži ( gre tudi brez njih)
domača ekološka jajčka
radensko
rastlinsko margarino Gournamet ( prema.si)
ekološke začimbe Sonnentor – bio začimbe za enolončnice
albuminsko skuto
čarobno cvetlično sol Sonnentor
motovilec, grah in fermentirano zelenjavo

Byodo – bio ekstra deviško olivno olje

Palačinke naredim iz ajdove moke, ki ji dodam kvinojino mleko in žlico droži, ki jih vsak teden nahranim za peko kruha, uporabljam jih pa tudi za druge jedi. Masi primešam še domač jajček in malo radenske. Pustim eno uro in šele nato spečem palačinke.
Na rastlinski margarini Gournamet  popražim na drobno narezano rdečo čebulo in rdeče zelje, narezan na manjše koščke.  Ko se praži, dodam Bio začimbe za enolončnice Sonnentor, ki vsebujejo paket zanimivih začimb, ki dajo poseben okus. To so žajbelj, kurkuma,česen, bazilika, divji timijan, čili, ingver in ameriški slamnik. Ko je zelje mehko, še posolim in odstavim z ognja.
V stekleni posodi pa zmešam albuminsko skuto, da rumenjaka in čarobno cvetlično sol Sonnentor, ki da jedi še posebno aromo.
Pečene palačinke najprej namažem s skutnim nadevom, nanj pa dodam še nadev rdečega zelja z zelišči. Omamno diši in res je odličnega okusa.
Palačinke zavijem in če mi ostane še kaj mase, jo dodam za okras na vrhu palačink. Pekač, v katerem pečete hrano, mora biti iz kvalitetnega materiala, saj le tako lahko zagotovimo dober okus hrani in nič nezdravih snovi, ki bi iz slabih materialov med peko lahko prehajali v hrano. Pri nas doma pečemo v pekačih Le Creuset, ki so iz vrhunskih materialov, hrana pečena v njih pa je zdrava in okusna. V trgovini 1001 dar vam bodo pri nakupu le teh znali tudi svetovati.
Pečem 15 do 20 minut na 180 stopinjah Celzija.
Zraven palačink gre solata, v kateri je poleg motovilca tudi grah ter fermentirana zelenjava. Ta je na našem pultu skupaj s kalčki vso zimo in jo tako lahko dodajam različnim jedem. Ker je fermentirana zelenjava že slana in kisla, dodam samo še malo Byodo ekstra deviškega olivnega olja in solata je pripravljena.