V pečici pečena riba z zelenjavo in mladim krompirčkom

Objavljeno v: Nataša kuha | 0
Delite vsebino z vašimi prijatelji:


Bela riba iz restvracije Kamin
Današnji jedilnik bo malo drugačen, kot ste ga vajeni.
Izposodila sem si ga od vrhunskih kuharjev, ki vsako leto razvajajo tudi mojo družino, kadar smo na dopustu na Belvederju v Izoli. Razvajajo nas v tamkajšnji restavraciji Kamin , ki se ponaša s prelepo teraso, ki ponuja čudovit pogled na Izolo in Tržaški zaliv.

Njihova pestra ponudba vključuje predvsem sezonske istrske in ribje specialitete, na voljo pa je tudi pester nabor mednarodnih jedi. Osnova za pripravo izvrstnih domačih jedi je ekstra deviško oljčno olje z geografskim poreklom, ki ga pridelujemo sami.

https://belvedere.si/sl/restavracija/restavracija-kamin

Z možem velikokrat naročiva njihovo dnevno ulovljeno belo ribo, največkrat je to brancin, včasih pa tudi kovač, škarpena ali zobatec, pečen v pečici skupaj z zelenjavo in krompirjem. To je porcija za dva. Ker mi je njihov kuhar zaupal skrivnost, kako tako ribo pripravi, jo zdaj velikokrat spečem tudi doma, čeprav mi ne uspe vedno dobiti tako sveže ulovljene, pa vseeno je odlična in pričara vonj in spomin na Belvedere.

Recept

Brancina ali orado umijem in dobro osušim. Natrem z mešanico morske soli in rožmarina. Pekač naoljim z oljem Belvedere in nanj položim ribo, zraven pa dodam na koščke narezan mlad krompiček in zelenjavo, ki jo imam na voljo. Največkrat so to bučke, korenjček, koromač, paprika. Jaz dodam še kapre in česenj kar v strokih, neolupljen ter nekaj na rezine narezanih eko limon. Pa seveda žajbelj, lovorov list in peteršilj.
Ribo z zelenjavo in krompičkom ter zelišči pečem na 190 stopinj celzija približno 44 minut, vmes nekajkrat vzamem pekač iz pečice in vse skupaj malo pretresem.
Na Belvederju vam prijazni natakarji ribo pred vami filirajo in na krožniku še malo pokapajo z njihovim res odličnim olivnim oljem, ki doda ribi piko na i.

Dodamo samo še solato in najboljše kosilo za dva je pripravljeno!

Dober tek!

 

Še nekaj besed o ekološkem ekološkem oljčnem olju Belvedere

Pri nas doma skrbno izbiramo sestavine za naše jedilnike. Če jih ne pridelamo doma, poiščem ekološke izdelke, po možnosti s certifikatom. Zelo sem pozorna tudi na maščobo, ki jo uporabljamo. Zato sem zelo vesela, da sem našla vrhunsko ekološko oljčno olje Belvedere. Kot sem že omenila, z možem velikokrat izbereva najin oddih prav na Belvederju v Izoli, zato točno veva, kje in kako njihove oljke, ki so jih posadili leta 1992 rastejo. Skupaj je posajenih 1300 dreves, na 5 ha zemlje, obirajo jih sami, strogo ročno in stiskajo še isti dan obiranja. Oljčno olje Belvedere je ekstra deviško oljčno olje, ki izpolnjuje tako kemijske kot senzorične kriterije.Ima certifikat ZOP (Zaščitena oznaka porekla), kar je najvišja oblika zaščite izdelka. Prav njihovo oljčno olje je pika na i vrhunski kulinariki v restavraciji Kamin, v kateri poskrbijo za brbončice svojih gostov. V restavraciji Kamin pa njihovo oljčno olje lahko dobite tudi za domov. Več pa najdete na https://belvedere.si/sl