Domača pica je najboljša

Objavljeno v: Nataša kuha | 0
Delite vsebino z vašimi prijatelji:
Kar nekaj let sem se trudila in pripravljala testo za domačo pico, pa ni bilo nikoli čisto po mojem okusu. Obožujem namreč pico, ki hrusta. In, zdaj jo imam!!!

Pinsa Romana
Kje jo dobite tudi vi? Poglejte na https://okusi-mediterana.si/pinsa-romana/

Našla sem testo, ki ga lahko samo priporočam. Odkar vem zanj, pečemo pico enkrat na teden, poleti smo jo pekli v pokritem žaru na plošči za pico, zdaj pa jo pečem v pečici. Vnuka pravita, da je pica, ki jo spečeta babi in dedi “brutalno” dobra🤣🤣🤣. Baje mladi zdaj tako rečejo, jaz nimam pojma o tem🙈🙈🙈.
In jaz naredim še domačo omako, dodam artičoke, bučke, olive, sir, bazilko in kapucinke in kdaj še kakšen domač jajček … 🥰. Lahko pa jo seveda obložite po svoje.
Skratka – Testo Pinsa Nuvola je pripravljeno iz različnih mok, vode, pšeničnega kislega testa, ekstra deviškega olivnega olja, soli, kvasa, brez dodanega konzervansa🙏.
Vzhaja 72 ur, da dobi hrustljavo osnovo zunaj in mehko znotraj, z značilnim vonjem po starem kruhu in s polovico manj kalorij kot običajna osnova za pico. Pinsa Nuvola je neverjetno mehka in z značilno ovalno obliko, ročno obdelana ❤.

Posebna mešanica mok in dolgo vzhajanje zagotavlja prebavljivost, rahlost in hrustljavost: vse to je Pinsa Romana, pakirana v kontrolirani atmosferi, ki ohranja svežino in lastnosti sveže pečene Pinse😋😋.

Priprava :
Priprava je zelo enostavna, da bolj ne bi mogla biti.

Pico vzamete iz embalaže in z olivnim oljem premažete robove pice. Kako jo boste obložili, je vaša izbira. Jaz naredim paradižnikovo omako sama, ker imam shranjenega dovolj paradižnika z domačega vrta. Dodam artičoke, včasih bučke ali pečene jajčevce. Ker imamo radi olive, pico bogato obložim z njimi. Kakšen sir izberete? V ponudbi podjetja altanet.si najdete tudi odlične sire, lahko izberete bivoljo mocarelo, grško feto ali parmezan reggiano:


Testo je tako zelo dobro, okusno in hrustlljavo, da ga lahko spečete en del tudi neobloženega in ga lahko uporabite namesto kruha pri kakšni drugi jedi ali preprosto pojeste samega .

Pico pečemo samo 5-8 minut na 240 stopinj celzija in ko je pečena, lahko dodamo še kakšen cvet kapucinke, svežo baziliko, origano ali pečeno domače jajce. Jaz ga spečem posebej na ponvi in ga dodam pici čisto na koncu.