Zdravi smutiji namesto težkih zajtrkov, večerij ali nezdravih sladic

Objavljeno v: Nataša kuha | 0
Delite vsebino z vašimi prijatelji:

Vse več ljudi namesto težkih zajtrkov ali večerij, pripravi smuti, ki je lahko prava vitaminska bombica, če le izberemo prave sestavine. Medicinski medij (Anthony William) svetuje smutije, ki razstrupljajo. V njih ni nobene maščobe, zato jih tudi pripravlja samo z vodo. Priporoča pa vse vrste sadja, saj pravi, da sadni sladkor naše telo potrebuje in je skrb, da bi ga zaužili preveč, čisto odveč!!

Če želimo pripraviti smuti kot zajtrk, večerjo ali pa zdravo sladico, si lahko privoščimo več sestavin.

Pri nas doma smutije kar dnevno pripravljamo, tako tudi ni potem kakšne posebne želje po sladicah, saj se s takim, domačim smutijem človek nasiti in “poteši” željo po sladkih pregrehah.

Med našimi sestavinami so najpogosteje banane, avokado, borovnice, jabolka, maline, mango, pomaranče, ananas, lubenica … dodajam pa tudi špinačo, koprive, zelene dele redkvic in pa različna semena. Največkrat so to lanena semena, ki imajo veliko omega 3 maščobnih kislin . Če pa delam smuti kot čokoladno sladico, pa dodam še chia semena in presni kakav.

Pika na i okusu naših smutijev pa so ekološke začimbe, ki dajo posebno aromo in še dodaten ščepec zdravja.

Lahko dodamo vanilijo, cimet, klinčke, kardamom, pa tudi črno kumino in še katero od začimb, ki vam ustrezajo.

Če delate smuti iz zamrznjenega sadja, lahko tako pripravite tudi okusen domač sladoled, ki je čisto brez vseh nezdravih dodatkov.

Ko delamo smuti, skrbno izberemo sestavine. Jaz pazim, da so ekološke, zato sadje in zelenjavo izberem na eko policah v Lidlu.

Ovseno ali mandljevo mleko, semena, začimbe in olja pa vedno izbiram v ponudbi ekoloških izdelkov na Prema.si.

Naredimo pa lahko tudi zelenjavni smuti, v katerem je veliko zelenjave, ki vam najbolj ustreza. Lahko je to korenček, špinača, zelena, koprive, peteršilj in karkoli imam trenutno na vrtu … dodate pa lahko kakšno jabolko in pomarančo, da bo boljši okus.

Kombinacij je veliko, vsak izbere tisto, ki mu najbolj ustreza.

Če delate smuti z vodo, morate paziti, da bo voda čim bolj čista. Če nimate vodnega filtra, si lahko pomagate z vrči Brita. Sama priporočam steklenega.

Seveda pa je pri tem zelo pomembno, da uporabljate res kvaliteten blender.

Sama sem navdušena nad blenderjem OmniBlend V z 2L posodo, ki s stalno močjo 1200 W in visoko hitrostjo zmiksa vse, tudi najtršo hrano. Za razliko od domačih mešalnikov, ki ne morejo delovati 60 sekund brez pregrevanja pri mešanju zelenja pri polni moči in so nagnjeni k pregretju motorja, so profesionalni mešalniki, kot je OmniBlend V, zasnovani tako, da pregrevanje motorja pri polni moči delovanja ni mogoče, ne glede na trajanje mešanja.

Pričakovana življenjska doba motorja pri OmniBlendu znaša najmanj 50.000 ciklov. To doma pomeni, da bo osnova motorja po 15 letih še vedno brezhibno delovala, zato OmniBlend lahko štejemo za vseživljenjsko naložbo. Ima tri hitrosti za vse načine sekljanja, miksanja sadja in zelenjave, svežega ali zamrznjenega, ledu ali trdih semen in tudi mletja žitaric v moko.

Še več informacij, pa tudi video, najdete na https://vervita.si/shop/cena/blender-omniblend-v-z-2l-posodo

Dober tek in na zdravje z domačim smutijem iz ekoloških sestavin!!